آنــکــارا
با توجه به پیشرفت آنکارا ترکیه گرچه قیاس و یا انتخاب آنکارا یا استانبول کمی سخت است چرا که هر کدام از شهرها دارای مزایا و معایب مخصوص به خود هستند اما امروزه آنکارا با وجود قدمت کم خود تعداد زیادی کارخانه تولیدی نظیر آرد، شکر، محصولات ماکارونی، بیسکویت، شیر، سیمان، موزاییک، مصالح ساختمانی و تراکتور را در خود جای داده است هم چنین صنایع خدماتی و توریستی به سرعت در حال گسترش هستند که شهر آنکارا را به یک تقاطع مهم برای تجارت مبدل کرده، از دیگر دستاوردهای شهر آنکارا میتوان به قرارگرفتن کتابخانه ملی، دانشگاه آنکارا، دانشگاه فنی حاجت تپه و … اشاره کرد
موقعیت و جمیعت آنکارا
آنکارا در حدود 200 کیلومتری جنوب دریای سیاه و در قلب ترکیه واقع شده است. شهری که امروزه یک چهار راه مهم تجاری و نقطه اتصال اصلی در شبکه جادهای ترکیه است و در مسیر خط اصلی راه آهن شرق به غرب در سراسر آناتولی قرار دارد. همچنین فرودگاه مهم بینالمللی آنکارا این شهر را به دنیا متصل میکند که در ادامه بیشتر درباره آن خواهید خواند.
این شهر طبق آخرین آمار، جمعیتی حدود 5.5 میلیون نفر دارد؛ هنگامی که آنکارا در سال 1923 پایتخت جمهوری ترکیه شد، به عنوان شهری که در آینده 500 هزار نفر جمعیت خواهد داشت، برنامهریزی شد و در دهههای 20، 30 و 40 با همان سرعتی که برنامهریزی شده بود رشد کرد. اما از دهه 1950 به بعد، رشد شهر بسیار سریعتر از آنچه تصور میشد سرعت گرفت.
بیکاری و فقر مردم را مجبور کرده بود به دنبال زندگی بهتر، از شهرهای کوچک و روستاها به پایتخت مهاجرت کنند. در نتیجه، خانههای زیادی در حاشیه شهر ساخته شد که امروزه بیشتر این خانهها با پروژههای انبوهسازی مسکن جایگزین شدهاند.
سطح تحصیلات جمعیت آنکارا از متوسط کشور بالاتر است. بر اساس دادههای سال 2008، جمعیت بالای 15 سال استان آنکارا سطح سواد 88 درصدی داشتند در حالی که این نسبت برای کل ترکیه 83 درصد بود. این تفاوت به ویژه در بخش تحصیلکردگان دانشگاهی بیشتر مشهود است.
هرچند آنکارا مرکز اداری سیاسی ترکیه است و بیشترین فعالیت این شهر در این حوزههاست، اما در عین حال، دومین شهر صنعتی مهم ترکیه پس از استانبول نیز می باشد. کارخانههای تولید آرد، شکر، ماکارونی، بیسکویت، شیر، سیمان، مصالح ساختمانی و تراکتور در این شهر رونق زیادی دارند
آشنایی با شهر انکارا
آنکارا بیشتر از نظر سیاسی مورد توجه است و مانند استانبول، یک شهر توریستی تفریحی نیست و بنابراین توریستهایی که به این شهر میآیند اغلب برای کار، تجارت و سیاست وارد این شهر میشوند. به همین دلیل شاید در نگاه اول، مردم آنکارا نسبت به مردم استانبول در اولین برخوردها خشکتر و رسمیتر به نظر برسند ولی زمانی که به مردم نزدیک و با آنها صمیمیتر شوید، میبینید که مردمی خونگرم و مهماننوازند که نمیگذارند چندان احساس غربت داشته باشید.
در آنکارا هم مثل دیگر شهرهای ترکیه، کافهها و قهوهخانهها پاتوق اصلی برای دور هم جمع شدن مردم است. اگر تنها به کافهای رفتید تعجب نکنید اگر یک شهروند ترک کنار شما نشست و شما را مهمان چای ترکی کرد. دعوتش را بپذیرید و از مهربانی و خونگرمی مردم لذت ببرید.
فرهنگ مردم در آنکارا شاید کمی مدرنتر و غربیتر از دیگر شهرهای ترکیه باشد اما سنتها و قوانین، یکی هستند. در آنکارا مثل همه جای ترکیه ازدواج باید ثبت رسمی شود و در غیر این صورت، غیرقانونی است. جالب است بدانید که زنان معمولا پس از ازدواج نام خانوادگی همسرشان را بر خود میگذارند. همچنین در آنکارا مثل همه جای ترکیه، چند همسری غیرقانونی است و جرم محسوب میشود